Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна

...
Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за обилни валежи в неделя

Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици ; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°. 

От Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) оповестиха и кодове за рисково време . Оранжев код за значителни превалявания е в действие за две области в страната - Благоевград и Смолян. Във всички останали области е разгласен жълт код за значителни превалявания. 
 Национален институт по метеорология и хидрология
По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.  
  
Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.     

В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, а оптималните - сред 15° и 20°. 

През нощта против вторник от югозапад ще започнат нови превалявания, които бързо ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност тук-там да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 2 до 4 градуса. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР